Naša priča

Ako mi odrasli zaboravimo da se igramo i zaboravimo male i velike radosti, to se odražava i na decu oko nas. Tačno je da smo mi odrasli zreli i odgovorni, ali se istovremeno moramo truditi da i dalje budemo dovoljno radoznali i veseli i da deci dozvolimo i omogućimo da budu prava deca. Deca sa velikim D. U beskonačnom mnoštvu različitih aktivnosti, igara i igračaka, često je teško odabrati pravu. Onu, koja će istovremeno zabaviti i podučavati dete. Upravo zato, da omogući lakši izbor dobre i kvalitetne igre ili igračke - rodila se SINGA.

Ko je tačno Singa? 

Singa je mali znatiželjni lav, koji je svoju misiju pronašao u svetu igračaka. Ali ne bilo kakvih igračaka, već igračaka koje kombinuju više različitih kvaliteta istovremeno. Distributerska kompanija Singa započela je svoju priču pre desetak godina, kada je počela da kombinuje edukativne, zabavne i inovativne igračke, društvene igre, kreativne i istraživačke setove i druge prateće materijale. Singa je svesna da svaka igračka ima posebnu moć u sebi, koja može uticati na dete. Deca se često poistovećuju sa igračkama, igrama i različitim likovima, pa je izuzetno važno koja je tajna snaga. Singa obožava obrazovne igračke koje sveobuhvatno podržavaju detetov razvoj. Negovanje i jačanje radoznalosti, kreativnosti, inovativnosti i logičkog razmišljanja od detetovih prvih koraka, presudni za dalji uspešan detetov životni put. Sve je vrlo povezano. 

Važno je da odrasli budu svesni da je dobra igračka mnogo više od pukog izgleda i da svom detetu i deci sveta nudimo igračke, društvene igre i didaktička pomagala koja u deci i adolescentima probude samo najbolje kvalitete i vrednosti. Takodje je važno da se svako dete pronadje u svetu njegovih interesovanja i da podržavamo njihove želje i ono šta ih čini srećnim. Danas se nešto može činiti kao entuzijazam, ali sutra je to možda dečja profesija. Naše najveće blago možda se danas čini malo, ali vreme brzo prolazi - uskoro će ta deca biti oni koji drže konce sveta u svojim rukama. Pa dajmo im pozitivne vrednosti i povežemo dogadjaje sa konstruktivnim likovima i sadržajem u bajkovitom svetu igračaka. 

Singina vizija je da učimo kroz igru i igramo se kroz učenje, tako da većina naših proizvoda sledi ove kriterijume. Tako s proizvodima Wild Science edukujemo mlade istraživače koji mogu naučiti osnove hemije, fizike, geologije, informatike na zabavan, siguran i edukativan način. Ovde možete pronaći poznatu i popularnu 3D slagalicu koja se može pohvaliti predivnim motivima National Geographic-a, Animal Planeta i Discorery channel-a. Puzzle su uvek odličan poklon - čak i za starije, jer svima nude zabavu, kao i održavanje motoričkih sposobnosti, koncentracije i logičkog razmišljanja. Volimo prirodne materijale i ohrabrujemo inovativne pristupe učenju tokom igre. Naše drvene igračke prate mališane sve do polaska u školu. Za školarce i odrasle pametne glave, pobrinuli smo se za širok spektar kvalitetnih mentalnih igara i izazova koji jačaju logiku, numeričko razmišljanje, elektrotehniku, prostornu orjentaciju i još mnogo toga. Mentalne igre i izazovi zapravo su namenjeni svim starosnim grupama, jer je dobro trenirati mozak sve vreme i jačati logičko razmišljanje. Naš mozak voli mentalne zagonetke, igre i izazove, jer oseća da nas to održava u dobroj formi čak i do kasnog životnog doba. Društvene igre definitivno su odličan način za jačanje porodice i prijateljstava. Neopisivo zabavna i pomalo drugačija društvena igra Pentastic povezaće i nasmejati prijatelje i kreativno ih ispuniti, dok će društvena igra Okvirity doneti zdravu konkurenciju igračkom timu, ojačati brzinu prstiju i logično razmišljanje. Uopšteno, društvene igre u ovo moderno, intenzivno vreme tehnologije su pravi melem za dušu, koji jača stvarne kontakte i podstiče razvoj međuljudskih odnosa. 

Singa nudi kvalitetne igračke, igre, edukativne materijale i setove za devojčice i dečake od prvih koraka pa nadalje. Dečaci se mogu naći više u eksperimentalnim i tehničkim igrama i igračkama, a devojčice u živopisnijim i kreativnijim, poput popularne bajkovite kolekcije Nebulous Stars, koja oduševljava svojom živopisnom gracioznošću i kreativnim pristupima. 

Singa obožava da stvara zajednice zaljubljenika u lepo i kvalitetno i u skladu sa svojom čvrstom vizijom o dobrim i kvalitetnim igračkama, neprestano nastoji da u ruke dece pruži samo ono najbolje: inovativne, kreativne i zabavne igračke.

Veoma je važno sa kojim igračkama i igrama se igraju današnja deca i  tinejdžeri, jer njih ne odgajaju samo roditelji, učitelji i knjige, već i igračke i društvene igre i zato je potrebno negovati svest o ovoj oblasti i uvesti dobru teoriju i još bolju praksu. Singa svakodnevno sledi ovu viziju, a istovremeno je neizmerno zahvalna što smo zajedno sa vama mogli da ispunimo snove i očekivanja neke male, ali i velike dece.  Od malog naraste veliko, od radoznalog još radoznalije, od zabavnog još zabavnije, od logičnog još logičnije, od voljenog još voljenije ... i tako dalje.

 
Kategorije igračaka